Wifi planning

Hoeveel accesspoints heeft u nodig voor een optimale Wifi dekking? 

Een vraag die ons vaak gesteld wordt: "Hoeveel accesspoints heb ik eigenlijk nodig voor dit pand?"

Met onze planningssoftware kunnen wij voor u op basis van een plattegrond van het pand precies uitrekenen hoeveel accesspoints u nodig heeft voor een optimale dekking. 
 
Wifi planning

 

Hoe werkt de wifi planning?

De plattegrond van uw pand importeren wij in de heatmap software. Vervolgens geven wij aan waar de muren en wanden staan. De heatmap software houdt rekening met de gebruikte bouwmaterialen, zo heeft een draagmuur waar betonijzer in is verwerkt een hogere demping van het Wifi signaal dan een gipsplaten afscheidingswand.

U ontvangt van ons een heatmap rapport terug met daarin overzichtelijk aangegeven wat het bereik is per accesspoint, hoeveel accesspoints u in totaal nodig heeft en wat de meest optimale posities zijn om de accesspoints te plaatsen.Wat hebben wij van u nodig?

• Een digitale plattegrond van het pand. Dit kan bijvoorbeeld de vluchtweg plattegrond zijn, zolang alle wanden er maar op staan.

• Een beschrijving van de wanden aangegeven op de plattegrond. Hoe nauwkeuriger dit beschreven wordt hoe nauwkeuriger de heatmap zal zijn.

• Aangegeven per ruimte of Wifi dekking noodzakelijk is. Zo is dekking in bijvoorbeeld een opslagruimte waarschijnlijk niet nodig.Voorbeeld Wifi heatmap

Voorbeeld van een Wifi heatmap

 

 

Advies nodig?

Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 8:30 tot 17:00.

Bel ons op: 0314 2000 20