Ubiquiti Unifi AP AC HD

Met de Ubiquiti AP AC HD creëer je eenvoudig een draadloos netwerk met zeer hoge prestaties voor kantoor of bedrijfsverzamelgebouw. De accesspoints zijn onderling te koppelen om zo een groot oppervlak te voorzien van Wifi.


De Ubiquiti Unifi AP AC HD biedt dankzij de 802.11ac Wave 2 standaard ongekende prestaties. Een accesspoint zonder Wave 2 kan maar met 1 apparaat gelijktijdig communiceren. De Wave 2 standaard in de Ubiquiti Unifi AP AC HD zorgt ervoor dat het accesspoint met 4 apparaten gelijktijdig kan communiceren.


De Ubiquiti Unifi AP AC HD werkt op de 5 GHz band, welke in vergelijk met de traditionele band (2.4 GHz) vele malen minder gevoelig is voor storingsbronnen. Voor apparaten die de 5 GHz band nog niet ondersteunen zend dit accesspoint ook uit op de 2.4 GHz band.


Het accesspoint wordt gevoed door de netwerkkabel met behulp van de meegeleverde Power over Ethernet adapter. Het accesspoint hoeft dus niet in de buurt van een stopcontact geplaatst te worden.

Plus- en minpunten

  • Pluspunt:Met 1733 Mbps en de MU-MIMO technologie creëert u met dit accesspoint een zeer snel Wifi netwerk
  • Pluspunt:Werkt gelijktijdig op 2,4 Ghz en 5 Ghz zodat ook oudere apparaten gebruik kunnen maken van het accesspoint

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 319,99

Geen installatiestress. Het accesspoint wordt vooraf geconfigureerd naar u verstuurd. U hoeft het accesspoint alleen aan te sluiten op de internetverbinding.

Productbeschrijving
Details

Wave 2 MU-MIMO technologie

De Ubiquiti Unifi AP AC HD ondersteund de 802.11ac Wave 2 standaard. Dankzij deze techniek kan het accesspoint gelijktijdig met 4 apparaten communiceren. Een accesspoint zonder deze techniek kan maximaal met 1 apparaat gelijktijdig communiceren.

Stel dat er 4 apparaten gebruik maken van het Wifi netwerk, dan wordt er eerst data verzonden en verstuurd naar apparaat 1, als deze klaar is gaat het accesspoint verder met het communiceren met apparaat 2 en zo verder. Dit gebeurd in razendsnel tempo, dus het lijkt alsof alle apparaten gelijktijdig communiceren met het Wifi netwerk, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. De Ubiquiti Unifi AP AC HD communiceert wel met de 4 apparaten gelijktijdig. Door deze techniek ervaar je een veel snellere Wifi verbinding.

Slimme antennes met Beamforming

De Ubiquiti Unifi AP AC HD maakt gebruik van beamforming. Accesspoints die geen gebruik maken van beamforming zenden het Wifi signaal in alle richtingen rond, hierdoor kan interferentie ontstaan met andere accesspoints en Wifi apparaten. De Ubiquiti Unifi AP AC HD stuurt dankzij de slimme beamforming antennes het wifi signaal alleen in de richting van het apparaat dat erom vraagt.

Onopvallend design

Dit Wifi accesspoint heeft een onopvallend design. Je plaats deze met de meegeleverde bevestigingsset eenvoudig aan het plafond of wand.

Gevoed door de netwerkkabel

De Ubiquiti Unifi AP AC HD ondersteund PoE (Power over Ethernet). Hierdoor wordt het accesspoint gevoed door de netwerkkabel en is het dus niet noodzakelijk om deze in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Een PoE adapter wordt bij dit accesspoint meegeleverd. De Ubiquiti Unifi AP AC HD ondersteund PoE+ (802.3at), dus wilt u dit accesspoint aansluiten op een Power over Ethernet switch, let er dan op dat de switch dit ondersteund.

5 GHz Wifi band

Traditionele accesspoints zenden uit op de 2.4GHz band. Deze band begint door de vele accesspoints behoorlijk vol te raken. Er namelijk maar 3 kanalen op deze band beschikbaar. Vandaar dat het accesspoint van de buurman, welke op hetzelfde kanaal uitzend, enorm kan storen op uw Wifi netwerk. Interferentie heet dit. Met de 5 GHz band is dit probleem er vrijwel niet meer. De 5 GHz band ondersteund 23 kanalen die elkaar niet overlappen.

Voor apparaten die de 5 GHz band niet ondersteunen, zendt de Ubiquiti Unifi AP AC HD ook uit op de 2.4 GHz band.

Band steering

De Ubiquiti Unifi AP AC HD maakt gebruik van Band steering. Aangesloten apparaten die dat ondersteunen worden automatisch op de 5 GHz band gezet. De 5 GHz band ondersteund hogere snelheden dan de traditionele 2.4 GHz band en is minder gevoelig voor storingen.


Extra informatie
Extra informatie
EAN N/B
Toepassing Binnen, Plaatsing buiten onder overkapping
Wifi Band 2.4 GHz & 5 GHz
Wifi Standaard 802.11 a/b/g/n/ac/ac-wave2
PoE Standaard 802.3at PoE+
Snelheid 2.4 GHz 800 Mbps
Snelheid 5 GHz 1733 Mbps
Aantal Antennes 2x 2.4GHz antennes / 2x 5GHz antennes
Maximaal aantal gebruikers 500+
Netwerkpoorten (2) 10/100/1000 Ethernet
Draadloze beveiliging WEP, WPA-PSK, WPA-Enterprise (WPA/WPA2, TKIP/AES)
Aantal SSID's 4
Afmetingen 220 x 220 x 48.1 mm
Gewicht 700 g (830 g met bevestigingskit)
Maximaal stroomverbruik 17W
Luchtvochtigheid Bereik 5 tot 95% niet condenserend
Temperatuur Bereik -10 tot 70° C
Reviews
Wat is uw ervaring met dit product?
U plaatst een review over: Ubiquiti Unifi AP AC HD